Verliefd op Insta Stories

Toegegeven: het was geen liefde op het eerste gezicht. Ik vond het maar een soort kermis; al die plaatjes en filmpjes vol schreeuwende teksten. Maar na een middagje meekijken met reisblogger Natasja ging ik opeens de mogelijkheden en voordelen zien.

Insta Stories is feitelijk de Snapchat van Instagram. Je kan jouw momenten van de afgelopen 24 uur delen en deze zijn ook maar eenzelfde tijd beschikbaar voor jouw volgers. Ze komen niet in je tijdlijn, maar zijn bovenaan in de app te zien. Je kan ze opleuken door het gebruik van o.a. teksten en icoontjes.

Ik had vaak dilemma’s bij het plaatsen van foto’s; ik wilde leuke momenten delen, maar het was niet altijd Instagram-waardig. De foto’s konden afbreuk doen aan mijn tijdlijn. En toch plaatste ik, want natuurlijk mag de hele wereld het zien als je wat leuks meemaakt of weer hebt geshopt.

Mijn tijdlijn werd onderhand net zo’n kermis als dat ik Insta Stories vond. Wat nu als ik die kermis zou verplaatsen? Juist, zelf dus wel gebruik maken van Insta Stories. En dan ook echt. Dus incl. schreeuwende teksten, dolle smileys, hashtags en locaties.

Al snel had ik er profijt van; ik spamde minder op mijn tijdlijn en had dus minder ontvolgers. Want ja, op reis kon het maar zo gebeuren dat ik 7/8 foto’s op een dag plaatste. En 1 tot 2 is toch echt wel de max. Sterker nog; een dagje niets plaatsen op je timeline kan ook zeker geen kwaad.

Sinds een aantal maanden doe ik dus lekker mee met Insta Stories and I like it. Ik heb zelfs mijn grootste bezwaar (je kan de stories niet liken en reageren kan alleen private) heb ik van tafel geveegd. Want weet je, ik heb opeens leuke één-op-één conversaties met Instagrammers die ik eerder amper sprak.

Insta Storie jij nog niet? Zeker eens gaan doen! Ik zal jouw filmpjes & plaatjes trouw volgen.