Let the season start

Als buitenfotograaf heb je – net als in de reiswereld eigenlijk – te maken met seizoenen. Mensen willen (uitzonderingen daargelaten) zonnige foto’s zonder dikke winterjassen. Nu het voorjaar zich langzaam aandoet, is het eindelijk weer tijd om mijn camera onder het stof vandaan te halen. Figuurlijk dan, want ik zat echt niet maanden stil…

Ik ben een bezig bijtje, een enorm bezig bijtje. Ik geef mijn ambitieuze vader daar maar vaak de schuld van. Ik combineer een praktisch fulltime baan (36 uur) met een parttime fotografie bedrijf. En als ik daar niet mee bezig ben dan help ik wel anderen op weg. Mijn vriend met zijn webshop, een vriendinnetje die verder wil met een WordPress-website. Om nog maar niet te spreken over de website van Perfect Portret die ook eens vernieuwd moet worden.

Ik heb – mede om deze reden – geen probleem met de winterbreak in fotografie. Even wat meer ruimte in de agenda in de weekenden. Even op adem komen en weer opladen. En even aan projecten werken die in de zomer blijven liggen.

Toch gaat het kriebelen als ik zoals vanmorgen wakker wordt met fluitende vogeltjes op de achtergrond. Spring is in the air! Onlangs zette ik al de hoogbejaarde hond Max op de foto en inmiddels ligt mijn camera klaar voor een tripje naar Berlijn. Want oh, wat stond die stad al lang op mijn wishlist. En de mailbox loopt ook langzaam vol met aanvragen; het fotografie-seizoen is officieel gestart.

Wil jij dit voorjaar, deze zomer of het najaar alleen, met jouw partner of met jullie gezin op de gevoelige plaat worden vastgelegd? Wacht niet te lang, want voor je het weet is die agenda alweer vol!

Bekijk de mogelijkheden op PerfectPortret.nl >>