Turkse Riviera

In een ver verleden was ik met 80 Libelle-collega’s afgereisd naar Turkije. Het was één groot feest, ik zag weinig van het land en herinner me vooral die verschrikkelijk slechte buschauffeur en het massale hotel.

En jaren later was mijn beeld van Turkije nog steeds wat de gemiddelde Nederlander in zijn hoofd heeft: cheapass, volgestampte hotels & niets meer te doen dan zonnen. Toen ik de kans kreeg om voor het werk naar de Turkse Rivièra te gaan, greep ik die dan ook met beiden handen aan. Kon ik mijn beeld bijstellen?

Ja, ja, ja! Wat is Turkije prachtig en als je de goede hotels uitzoekt, hoeft het helemaal niet massaal te zijn. Dan leef je in een groot dorp, waar het voelt alsof maar 25% van het hotel bezet is (waar het feitelijk 75% was). Of je zoekt een hotel uit bij de haven van Alanya, o.b.v. logies en ontbijt. Waardoor je wel de straat op moet om naar leuke eettentjes te gaan. Want die zijn er in overvloed.

En cheapass? Ja, Turkije is voordelig, maar je hoeft er niet op in te boeten qua kwaliteit. De all inclusive buffetten zijn hier beter dan in bijvoorbeeld Egypte & Griekenland en verse visjes vind je er in overvloed. Zon & een vers visje is voor mij nog altijd het ultieme vakantiegevoel! Dus wat dat betreft scoort Turkije zeker punten.

Er is overigens ook meer te doen dan enkel bakken op het strand. Ik verwonderde me over de pracht van het Kasteel van Alanya, maakte een prachtige boottocht en ging voor het eerst van mijn leven raften. Oh en nog zo’n verrassing; je kunt er prima een auto huren en zelfstandig op pad gaan. Ik vind dat een verademing, want georganiseerde excursies zijn niet echt mijn ding.

En de Turken? Die ontvangen je met open armen, want zo goed gaat het daar door alle politieke onrust niet. Zonde! Want als je daar bent, krijg je er minder van mee dan in de Nederlandse media. Ik kom dus zeker nog een keer terug.

Wil je meer weten over mijn reis? Check snel de artikelen die ik voor dé VakantieDiscounter schreef. En droom ook nog even weg bij de foto’s daaronder!

Turkse Riviera

Turkse Riviera

Turkse Riviera

Turkse Riviera

Turkse Riviera

Turkse Riviera

Turkse Riviera

Turkse Riviera

Turkse Riviera

Turkse Riviera

Turkse Riviera

Turkse Riviera

Turkse Riviera

Turkse Riviera

Turkse Riviera

Turkse Riviera

Turkse Riviera

Turkse Riviera

Turkse Riviera

Turkse Riviera

Turkse Riviera

Turkse Riviera

Turkse Riviera

Turkse Riviera

Turkse Riviera

Turkse Riviera

Turkse Riviera

Turkse Riviera

Turkse Riviera

Turkse Riviera

Turkse Riviera

Turkse Riviera